021 86084436info@banitec.irفکس : 02189786150-----تلگرام و واتساپ سفارش تجهیزات : 09197513393------*مشاوره تلفنی رایگان*

آموزش تغییر حجم درایو هارد دیسک

خانه / آموزش ذخیره سازی اطلاعات / آموزش تغییر حجم درایو هارد دیسک

آموزش تغییر حجم درایو هارد دیسک

آیا تا بحال با پیام اخطار فضای کم درایو C مواجه شده اید؟ زمانی که فضای کافی روی درایو c موجود نباشد، ویندوز به یوزرهای کامپیوتر با پیغام زیر هشدار می دهد. این پیام به این معنی است ک عملکرد موثر سیستم در حال کاهش می باشد و کامپیوتر شما در معرض یک خطر جدی قرار دارد.

همیشه سعی کنید فایلهای شخصی خود را در درایو دیگری غیر از درایوی که ویندوز روی آن نصب شده است نگهداری کنید، به دو دلیل اولا حجم این درایو پر نمیشود و دوما در صورت بروز مشکل برای ویندوز به راحتی میتوانید بدون نگرانی درایو ویندوز را فرمت کرده و نسخه جدید و تازه ای نصب کنید.

اگر اطلاعات زیادی روی درایو C خود دارید و فضای خالی درایو C کم می باشد، شما باید حجم این درایو را افزایش دهید.

چطور می توان حجم سیستم پارتیشن (درایو C) را افزایش داد؟

۱-  افزایش سیستم پارتیشن با نرم افزار EaseUS Partition Master

۲-  افزایش سیستم پارتیشن با کنسول Disk Management ویندوز

۳-  افزایش سیستم پارتیشن با کامند DiskPart ویندوز

از طریق Disk Management میتوان این افزایش حجم را اعمال کرد اما باید فضای خالی حتما بعد از درایو مورد نظر باشد که معمولا این حالت وجود ندارد زیرا درایو ویندوز در اکثر موارد اولین درایو در هارد است و قبل از آن درایو دیگری قرار ندارد. درحالی که در این برنامه درصورتی که بخواهید حجم اضافه موجود در درایو را کاهش دهید فضای اضافه به انتهای درایو افزوده میگردد و شما باید درایو بعد از ویندوز را ابتدا حذف کنید تا فضای خالی ایجاد شود و سپس آنرا به درایو C اضافه کنید و این محدودیتی که در Disk Management ویندوز وجود دارد کاربران را به سمت نرم افزارهای Third Party یا ثالت میبرد.

در این مقاله آموزشی کامپیوتری قصد داریم افزایش سیستم پارتیشن (درایوC ) با نرم افزار EaseUS Partition Master را توضیح دهیم.

نرم افزار EaseUS Partition Master ابزاری قدرتمند در زمینه مدیریت بر پارتیشن ها و فضای هارد دیسک می باشد.

به کمک این نرم افزار می توانید با استفاده از ابزارهای موجود در برنامه هارد دیسک خود را پارتیشن بندی و فضای آن را مدیریت نمایید. در ابتدا که هارد را خریداری می نمایید Unallocated می باشد. این واژه نشان می دهد که این مقدار از هارد برای استفاده در نظر گرفته نشده است. هم چنین اگر یک پارتیشن را حذف کنیم بعنوان Unallocated در نظر گرفته می شود که از آن می توان پارتیشن ساخت.

همانطور که در تصویر می بینید فضای Unallocated با یک عدد * نشان داده می شود.

افزایش یا کاهش حجم یک پارتیشن

اگر فضای Unallocated در اختیار دارید می توانید حجم یک پارتیشن را به راحتی اضافه نمایید، اما اگر چنین فضایی وجود ندارد، بایستی از حجم یکی از پارتیشن ها کم کنید.

بدین منظور روی پارتیشنی که قصد کاهش حجمش را دارید کلیک می کنید و Resize/Move Partition را انتخاب کنید.

پنجره ای مانند تصویر باز می شود که با استفاده از قسمت مشخص شده با فلش از حجم درایو بکاهید.

با توجه به قسمت Partition Size به اندازه ای که قصد دارید به پارتیشن دیگر اضافه کنید از این پارتیشن کم کنید.

خوشبختانه محدودیت ویندوز در این برنامه ها وجود ندارد و شما میتوانید کلیه اطلاعاتهای یک پارتیشن را به سمت راست منتقل کنید (Move) و فضای خالی سمت چپ و دقیقا جایی که ما نیاز داریم اضافه میشود.

همانطور که در تصویر زیر می بینید فضای تخصیص نیافته ی جدیدی ایجاد شده است.

حالا روی پارتیشنی که قصد افزایش حجم را دارید راست کلیک کرده و مجدد بر روی Resize/Move Partition کلیک کنید. پنجره که باز شد تغییرات را انجام دهید.

در مورد کاهش حجم هم نیاز به ایجاد فضای تخصیص نیافته نیست و با قسمت Resize/Move Partition این کار را انجام بدهید.

ذخیره تغییرات و پایان عملیات

دکمه یApply برای تایید نهایی می باشد و تا زمانی که روی آن کلیک نشود، تغییرات اعمال نمی شوند. پس از انجام تغییرات در پارتیشن ها ، روی این دکمه کلیک کنید . پنجره ای به نمایش در می آید که نیاز به تایید دارد و زدن تیک نیز خاموش شدن سیستم پس از پایان پروسه ی پارتیشن بندی را به دنبال دارد.

پس از تایید یک عملیات درمحیط ویندوز وجود دارد و عملیاتی دیگر پس از پایان پروسه. که چنین پنجره ای دارد :

Yes را کلیک کنید و پس از ری استارت تا حدودی بدین شکل خواهد بود.

نوشته های اخیر

ارسال دیدگاه